nieuws

Genomineerden Rotterdam designprijs bekend

Geen categorie

De genomineerden voor de Rotterdam designprijs 2009 zijn zaterdag bekend gemaakt door Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam en Peter van Ingen, voorzitter van de nominatiecommissie. Hiermee openden zij de tentoonstelling in Museum Boijmans Van Beuningen.

Genomineerden Rotterdam designprijs bekend

De genomineerden zijn: 

-Atelier NL en Maarten Kolk
-Customr
-Christien Meindertsma
-Damen Shipyards T&W Designteam
-Gorilla
-Jair Straschnow & Gitte Nygaard
-Koninklijke Tichelaar Makkum
-studio Joost Grootens
-Studio Makkink & Bey
-Studio Wieki Somers

De winnaar van de Rotterdam designprijs 2009 wordt in de loop van de tentoonstelling door een internationale jury gekozen en wint een vrij te besteden geldbedrag van 15.000 euro. De jury bestaat uit designcriticus Alice Rawsthorn van de Herald Tribune, schrijver en designcriticus Rick Poynor en artistiek directeur van het Italiaanse meubelmerk Moroso, Patrizia Moroso. 

De Rotterdam designprijs is een tweejaarlijkse, nationale prijs die de gemeenschappelijke kwaliteiten van het Nederlandse ontwerp onder de aandacht brengt en het designdebat versterkt. Het aandachtspunt is sinds de vorige editie verschoven van het autonome product naar de visie van de ontwerper.

Naast de vakprijs wordt dit jaar een publieksprijs uitgereikt. Bezoekers kunnen een stem uitbrengen op www.designprijs.nl en in de tentoonstelling. De genomineerden, hun werk en visie worden gepresenteerd in een serie videoportretten die gemaakt zijn door Hans Wessels. Op de website is de serie te bezichtigen en kan de bezoeker een reactie en stem achterlaten.

Reageer op dit artikel