nieuws

Gaatjes voor optimale akoestiek

Geen categorie

Voor een afgewogen balans tussen geluidsabsorptie en lichtreflectie heeft OWA in samenwerking met het Fraunhofer-Institut für Bauphysik in Stuttgart het metalen plafond OWAtecta perfora ontwikkeld. De stalen cassettes zijn voorzien van minuscule gaatjes (tot 40.000 per m2) die voor een goede akoestiek zorgen. Ondanks het geperforeerde oppervlak is de lichtreflectie nagenoeg gelijk aan die van een gesloten plafond.

Gaatjes voor optimale akoestiek

De reden hiervoor is dat er slechts 0,64% van het oppervlak geperforeerd is.  Een ander neveneffect is dat de microperforatie op normale afstand met het blote oog niet waarneembaar is. Het plafond kan esthetisch als een gesloten vlak werken, omdat de panelen naadloos op elkaar aansluiten. 

OWAtecta is toepasbaar in alle inbouwsituaties. De metalen plafonds zijn vervaardigd van verzinkte staalplaat, aluminium of edelstaal en voorzien van een poedercoating. De metalen plafonds kunnen op uiteenlopende wijzen worden gemonteerd: ingelegd, geklemd, vrijdragend en in brandrasters gehangen. Het OWAconstruct-programma biedt alle benodigde componenten, zoals afhangers, draagprofielen, wandprofielen en wandveren. 

www.owa.nl

Reageer op dit artikel