nieuws

Drie Nederlandse ontwerpers bij Europe 40 under 40

Geen categorie

De architecten Ronald Schleurholts (cepezed) en Nanne de Ru (Powerhouse Company) en industrieel ontwerpster Frederike Top zijn dit jaar verkozen tot drie van de veertig belangrijkste opkomende Europese architecten en ontwerpers onder de veertig jaar.

Het European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies en het Chicago Atheneum, Museum of Architecture and Design maakten deze week de selectie van hun jaarlijkse ‘Europe 40 Under 40’ programma bekend. De laureaten vormen volgens de instituties de volgende generatie architecten en ontwerpers die een grote impact zullen hebben op de toekomstige Europese woon-, werk- en leefomgeving. 

Audax Textiel Museum-1.jpg
Audax Textiel Museum door 
Ronald Schleurholts, cepezed

De deelname aan Europe 40 under 40 staat open voor alle jonge Europese architecten, landschapsarchitecten, stedebouwkundigen en ontwerpers op industrieel, grafisch, mode en textielgebied van onder de veertig jaar. De winnaars komen dit jaar uit 19 Europese landen en zijn geselecteerd uit honderden inzendingen. Hun projecten zijn onder meer beoordeeld op innovatiekracht. 

     

Nanne de Ru en zijn Kopenhaagse partner Charles Bessard, die ook is gelaureerd.

In de Contemporary Space in Athene is van 16 september tot 1 november een tentoonstelling met projecten van de veertig geselecteerden ingericht. In de tweede week van november is deze tentoonstelling tevens te zien tijdens het symposium The city and the world, dat dan plaatsvindt in Florence.

The Outlook, Schiphol.jpg
The Outlook, Schiphol door Ronald Schleurholts, cepezed

Reageer op dit artikel