nieuws

do-alg-Ontwerpen voor de overheid gezocht

Geen categorie

In 2010 vindt de eerste editie van Design Den Haag 2010-2018 plaats. Dit project onderzoekt de culturele, economische en maatschappelijke betekenis van de relatie tussen design en overheid binnen Europa in een internationale context.

De overheid is een belangrijke opdrachtgever voor de creatieve sector op het gebied van design, architectuur en visuele communicatie. Inrichting van de openbare ruimte, huisvesting van overheidsinstanties en de vormgeving van politieke campagnes zijn voorbeelden van wat er in opdracht van de overheid wordt ontworpen.
De website ‘Ontworpen voor de Overheid’ toont projecten die zijn ontworpen in opdracht van de Nederlandse overheid en staatsbedrijven (zoals de belastingdienst, de politie, de Nederlandsche Bank en tot 1989 de PTT).

Oproep
Design Den Haag nodigt architecten uit om beeldmateriaal en tekst in te sturen van projecten die zijn ontworpen in opdracht van de Nederlandse overheid. De ingezonden projecten komen op een speciale webpagina met daarop beeldmateriaal van overheidsopdrachten op het gebied van public design, architectuur en visuele communicatie. Bekijk al eerder geplaatste projecten en de voorwaarden voor aanleveren op www.designdenhaag.eu/nl/overheid.

De inzending is niet verbonden aan een deadline, maar kan het hele jaar door. Maximaal vier inzendingen per architect/bureau.

Bron: BNA

Reageer op dit artikel