nieuws

Dag van de Duurzaamheid

Geen categorie

Aanstaande woensdag is het de Dag van de Duurzaamheid. Die dag gaat in Heerlen / Aken de eerste schop in de grond voor De Wijk van Morgen, die in zijn eigen energiebehoefte zal voorzien. Ook zullen vijf ministers deelnemen aan duurzame activiteiten.

wijk-van-morgen-maqu.jpg
De ministers Verburg (LNV), Cramer (VROM), Eurlings (Verkeeren Waterstaat), Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) en Ter Horst (Binnenlandse Zaken) laten elk op hun eigen terrein zien welke duurzaamheidsaspecten zij van belang vinden.  

tropischhout.jpg
Minister Koenders brengt in de ochtend een bezoek aan een bouwlocatie van BAM Utiliteitsbouw in Den Haag. De top van de Nederlandse bouwwereld, grote projectontwikkelaars en woningbouwverenigingen infomeren de minister hier over het gebruik van duurzaam tropisch hout. 

almere-zoneiland.jpg 
Minister Cramer bezoekt Almere, waar de eerste steen wordt gelegd van een Zoneiland dat Nuon samen met de gemeente Almere gaat bouwen. Daarna gaat zij door naar Antropia in Driebergen, waar haar aanbevelingen worden overhandigd over duurzame gebiedsontwikkeling.

vitaalplatteland.jpg
Minister Verburg neemt ’s middags deel aan de conferentie Brabant Buitengewoon, waar gesproken wordt over wat er nodig is voor een mooi, schoon en vitaal platteland in de toekomst.

Minister Ter Horst schenkt aandacht aan de rol van gemeenten als het gaat om duurzaamheid. Tijdens een bijeenkomst in café Dudok (Den Haag) huldigt zij de meest duurzame gemeente van Nederland. Daar worden de voorlopige resultaten bekend gemaakt van de Lokale Duurzaamheidsmeter 2009, die COS Nederland sinds 1999 uitvoert. Deze meter biedt inzicht welke ambities en initiatieven een gemeente heeft op het gebied van duurzame ontwikkeling.

elektrisch voertuig.jpg
Minister Eurlings is aanwezig op de Nacht van de Duurzaamheid die Urgenda op 8 september als kick-off van de Dag van de Duurzaamheid organiseert. TNT, Eneco en Tendris presenteren hier de tender elektrische voertuigen. 

www.dagvandeduurzaamheid.nu 

Reageer op dit artikel