nieuws

Cradle to Cradle in gebouwen en interieurs

Geen categorie

Hoe gezond zijn gebouwen eigenlijk voor mens en milieu? Hoe kunnen we ruimte optimaal benutten? Wat gebeurt er als we ons perspectief verleggen van de kosten van bouwen en inrichten naar de ‘total cost of ownership’ van een gebouw? Hoe kunnen duurzaamheid en Cradle to Cradle bijdragen aan kosteneffectiviteit, innovatiebevordering en het aantrekken en behouden van talent?

 Michael Braungart Om deze en meer vragen te beantwoorden, organiseert kantoormeubelenfabrikant Steelcase het congres ‘Creatief design toegepast op gebouwen en interieurs: Cradle to Cradle als succesvolle bedrijfsstrategie’ op 20 oktober bij de Erasmus Universiteit te Rotterdam.

Na een welkomstwoord spreekt Michael Braungart over de Cradle to Cradle-beweging in Nederland. Vervolgens spreekt Thomas Rau van RAU Architecten: oneplanetarchitecture, Dick Thesingh van de regio Venlo over ‘Reconstructie van de regio, laboratorium voor gezonde groei’ en Serena Borghero van Steelcase over C2C en Ecodesign als sleutels voor concurrentievoordeel. Daarna neemt Tjeu Verheijen van Vodafone het woord, hij zal uitleggen welke C2C- en CSR-principes zijn geïmplementeerd in het nieuwe Vodafone hoofdkantoor in Amsterdam. Na een korte vraag- en antwoordsessie is er een borrel.

Informatie over de aanmeldingen is te vinden op www.l-dj.nl

Reageer op dit artikel