nieuws

Bouw woontoren ‘De Zilverling’ van start

Geen categorie

Loof en van Stigt Architecten hebben in een randzone van het Eendrachtspark in Amsterdam Geuzenveld een woontoren ontworpen. Het park vormt onderdeel van de vernieuwing van de Westelijke tuinsteden. Van oudsher staan in deze parkzone gebouwen met een vrij autonome vormgeving. Het ontwerp van de toren refereert hieraan.

De Zilverling-LvStigt-5.jpg

De toren is gematerialiseerd met horizontale aluminium banden voorzien van een zink-coating. De balkons vormen een huid om de toren, waardoor de rechte lijnen van de toren worden doorbroken. Door de balkons heeft elke woning een riant terras met optimale bezonning. 

De Zilverling-LvStigt-3.jpg    De Zilverling-LvStigt-1.jpg

Elke verdieping bevat vijf woningen met in totaal 68 huurwoningen. De toren staat op een groen talud dat het gebouw verbindt met het park. Ook de parkeergarage wordt hierdoor in het landschap ingepast. 

DeZilverling-LvStigt-4.jpg

Het bureau heeft voor het ontwerp het oorspronkelijke uitgangspunt van de Amsterdamse Westelijke Tuinsteden overgenomen, namelijk de stadbewoner een woonplek bieden die een sterke binding aangaat met de groene omgeving.

www.levs.nl 

De Zilverling-LvStigt-2.jpg

Reageer op dit artikel