nieuws

BNI prijs voor Marte van Maris

Geen categorie

De BNI-prijs voor net afgestudeerde interieurarchitecten is dit jaar toegekend aan Marte van Maris, afgestudeerd aan de KABK in Den Haag. Daarnaast heeft de jury een eervolle vermelding toegekend aan Angela van Berlo van AKV St. Joost in Breda.

BNI prijs voor Marte van Maris

De jury wees het project Meet & Greet van Van Maris unaniem aan als het beste van de acht genomineerde afstudeerprojecten. Maris transformeert een oud pakhuis in Den Haag tot een hostel annex cultureel centrum van allure. Het vijf verdiepingen tellende gebouw wordt een laagdrempelige ontmoetingsplek waar verschillende nationaliteiten elkaar kunnen ontmoeten. “Meet en Greet is goed onderbouwd en uitgewerkt. Door de grote omvang in oppervlak, niveaus en combinatie van functies was het makkelijk de grote lijnen uit het oog te verliezen, maar dat is hier niet gebeurd. Een degelijke uitwerking en een zeer actuele problematiek; de combinatie van ‘work and pleasure’ speelt ook rond nieuwbouw en renovatie in grote steden.” 

martevanmaris-3.jpg
Maris transformeert een oud pakhuis in Den Haag
tot een hostel annex cultureel centrum van allure.

eeervolle vermelding bniprijs.jpg
Angela Van Berlo kreeg een eervolle vermelding voor haar herbestemmingsontwerp van het Evoluon. Dit Eindhovense icoon, jarenlang een expositieruimte voor wetenschap en techniek, is al 20 jaar niet meer toegankelijk voor het grote publiek. Van Berlo geeft het karakteristieke gebouw een interieur waar de zintuiglijke beleving centraal staat.

“Een moedige aanpak van een gebouw dat in de huidige gebruiksfunctie een weinig inspirerende indeling kent,” zegt de jury in het juryrapport. “Het samenspel tussen de vorm van het gebouw en het interieur levert een spannend resultaat op.”

Hiermee wil de jury de breedte van het vakgebied van de  interieurarchitectuur onderstrepen. “De interieurarchitect is een talentvolle alleskunner die ook bij complexe opgaven het overzicht behoudt.” De afstudeerprojecten van dit jaar laten in bijna alle gevallen zien dat de nieuwe lichting op de diverse opleidingen een goede basis heeft meegekregen. 

www.bni-prijs.nl

Reageer op dit artikel