nieuws

12 eengezinswoningen door Bedaux De Brouwer Architecten

Geen categorie

In het hart van Bosrijk (Meerhoven, Eindhoven) heeft Bedaux De Brouwer Architecten twaalf eengezinswoningen ontworpen. Het veld waarop ze staan is omsloten door monumentale kastanjebomen. Om het karakter van de locatie zoveel mogelijk te behouden, heeft het bureau een woningtype ontworpen dat half in de grond is verzonken.

bedauxdebrouwer-opening.jpg

Anders dan bij een standaard eengezinswoning bevinden de slaapvertrekken zich niet op de verdieping maar in het souterrain aan een verzonken patio, die van buitenaf niet zichtbaar is. De woonruimtes bevinden zich op de beletage, een verdieping die is opgetild ten opzicht van het maaiveld. Hierdoor wordt vanuit deze vertrekken een panorama geboden over het bosrijke landschap. 

bedauxdebrouwer-1.jpg    bedauxdebrouwer-2.jpg

Het veld is collectief eigendom van de bewoners en wordt omsloten door een gracht, de zogenoemde haha. Deze haha vormt de scheiding tussen openbaar en privé. Vanuit de centrale toegangspoort zijn er twee verschillende routes: een informeel netwerk van paden dat leidt tot de voordeur van de woningen en een hellingbaan die leidt naar de parkeergarage. In de parkeergarage bevinden zich per woning twee parkeerplaatsen en een berging. De woningen zijn ondergronds rechtstreeks bereikbaar vanuit de parkeergarage. 

www.bedauxdebrouwer.nl

bedauxdebrouwer-4.jpg

Reageer op dit artikel