nieuws

Start normalisatie voor waterwonen

Geen categorie

Op 18 september 2009 houdt NEN een kick-off meeting voor de oprichting van een platform (normcommissie) voor peilbestendig bouwen, ook wel waterwonen genoemd. NEN wil samen met de betrokken marktpartijen heldere en toepasbare afspraken maken. De kick-off meeting dient om geïnteresseerden te informeren. Zij kunnen vervolgens beslissen om deel te nemen aan de normcommissie.

De waterwoonmarkt is zich aan het professionaliseren. Dat betekent dat er steeds meer drijvende woningen moeten worden getoetst aan de regelgeving. Vooralsnog ontbreekt het aan eenduidige afspraken en is er behoefte aan privaatrechtelijke afspraken tussen bedrijven onderling binnen de sector. Het is de bedoeling dat de normcommissie hier een centrale rol in speelt.

Reageer op dit artikel