nieuws

Kossmann.dejong wint twee International Design Excellence Awards

Geen categorie

Het Amsterdamse ontwerpbureau Kossmann.dejong is voor twee projecten beloond met een International Design Excellence Award (IDEA). Het bureau viel in de prijzen in de categorie Environments met de tentoonstelling BISJ Palen (GOLD Award) en LEF Future Center (Finalist Award).

kossmann-palen.jpg
De tentoonstelling ‘BISJ Palen – een woud van magische beelden’ bestond uit 58 Bisjpalen die vanuit verschillende museumcollecties in een tentoonstelling waren te zien in het Tropenmuseum in Amsterdam.   Deze uit boomstammen gehouwen beelden vertellen de verhalen en heroïsche daden van voorouders. Kossmann.dejong maakte hier een theatrale voorstelling van, met authentieke beeld- en geluidfragmenten van het Bisj-ritueel, gecombineerd met een lichtspel van kleuren en schaduwen.   Volgens de jury bracht de tentoonstelling de bezoekers in een fictief regenwoud. 

kossmann-lef.jpg
LEF Future Center is een inspirerende omgeving waar   medewerkers van Rijkswaterstaat samen met relaties kunnen werken aan innovatieve en creatieve oplossingen voor infrastructuur vraagstukken.   Met licht en geluid,visualisaties, 360’ projecties, beweegbare vloeren en verplaatsbaar meubilair kan een eindeloze variatie aan sferen en settings worden gevormd en kunnen verschillende gemoedstoestanden opgeroepen worden. 

Van de 1631 inzendingen voor de IDEA competitie   werden er 31 bekroond met een Gold Award, 47 ontvingen Silver en 72 Bronze. De Awards worden op 26 september in Miami uitgereikt door de Industrial Designers Society of America (IDSA).

www.kossmanndejong.nl
www.idsa.org/IDEA2009/index.html

Eerder gepubliceerd
Nieuwe werkomgeving,LEF future center RWS in Utrecht door Kossmann.dejong; door ; gepubliceerd: 08 oktober 2008 in de Architect nr. 10

Reageer op dit artikel