nieuws

Techniek – Design Plus Prijs voor warmtepomp

Geen categorie

De Raad voor de vormgeving en de Frankfurter Messe hebben het design van de LW 330A lucht/water warmtepomp buitenopstelling van Alpha-InnoTec beloond met de Design Plus prijs.

Techniek – Design Plus Prijs voor warmtepomp

Bij het beoordelen van de producten verdiepte de vakjury zich voornamelijk in de verbintenis tussen functionaliteit en schoonheid. 

Bij de vormgeving van warmtepomp zijn hoekige, technische vormen vervangen door elegante lijnen, wat het toestel tot een decoratief element in het exterieur maakt. Het heldere design is ontwikkeld in samenwerking met Gerhard Kampe: professor voor geïntegreerd productdesign aan de designfaculteit van de Hogeschool Coburg. 

De installatie kan en zonder boorwerkzaamheden worden geplaatst en haalt tot 70% van de benodigde verwarmingsenergie uit de omgevingslucht. Vooral bij renovatie slaat de lucht/water- warmtepomp een goed figuur. Met een verwarmingscapaciteit van 33 kW kunnen ook grotere gebouwen rendabel van warmte worden voorzien.

www.nathan.nl 

Reageer op dit artikel