nieuws

Russische rechtbank geeft Van Egeraat gelijk in kwestie auteursrecht

Geen categorie

Een Rechtbank in Moskou heeft bepaald dat de Russische ontwikkelaar Capital Group de auteursrechten van de Nederlandse architect Erick van Egeraat heeft geschonden. De uitspraak bekrachtigt het vonnis dat al in maart 2008 was uitgevaardigd door het Internationaal Hof van Arbitrage in Stockholm.

     

Van Egeraats bureau claimde indertijd dat de opdrachtgever het ontwerp voor twee wolkenkrabbers in Moskou onrechtmatig en zonder zijn toestemming voor reclamedoeleinden had gebruikt. Bovendien had Capital Group Van Egeraats ontwerp afgekeurd, om het vervolgens aan het Noord-Amerikaanse architectenbureau NBBJ over te dragen als basis voor een nieuw ontwerp. NBBJ zegt dat het inderdaad heeft voortgeborduurd op bestaande concepten.

Het is overigens niet de eerste keer dat een Russische Rechtbank Van Egeraat gelijk geeft in een zaak tegen Capital Group. Eind vorig jaar kreeg Van Egeraat door het Commerciële Hof van Arbitrage in Moskou 1 miljoen dollar toegewezen omdat Capital Group zijn ontwerp voor het luxueuze woningbouwproject Barvikha Hills in Moskou afkeurde en vervolgens door derden liet bouwen. 

Reageer op dit artikel