nieuws

Prefab villa ontworpen door Libeskind

Geen categorie

Daniel Libeskind heeft samen met zinkfabrikant Rheinzink een uniek project ontwikkeld: een duurzaam en architectonisch hoogstaand ‘bouwpakket’ voor een villa. Een prototype wordt momenteel gebouwd op het terrein van Rheinzink in Duitsland en zal na voltooiing worden gebruikt als ontvangstruimte.

De villa bestaat uit geprefabriceerde delen die op de locatie in elkaar worden gezet. Zowel binnen als buiten zijn duurzame materialen en de nieuwste technieken toegepast, waardoor het huis energiezuinig gebouwd en bewoond kan worden. 

De villa beslaat 515 vierkante meter verdeeld over twee verdiepingen. Het heeft vier slaap- en badkamers en een sauna in de kelder. Het ontwerp kenmerkt zich door scherpe hoeken en levensgrote ramen met een exterieur van glas, hout en Rheinzink titaanzink. 

De planning is dat eind september het prototype gereed is. Daarna zal het mogelijk zijn om via het Duitse bedrijf Proportion het prefab huis te bestellen. De prijs ligt voor Europa tussen de 2 en 3 miljoen euro, inclusief transport en het opbouwen van het huis. De koper krijgt daarbij de garantie van ‘regionale exclusiviteit’. 

www.rheinzink.nl

www.follow-your-inspiration.com 

www.daniel-libeskind.com 

Reageer op dit artikel