nieuws

Personalia – Hans van der Heijden gastprogrammeur AIR

Geen categorie

AIR, het architectuurcentrum van Rotterdam, heeft Hans van der Heijden aangezocht als gastprogrammeur van de reeks ArchitectuurCases. Het doel van ArchitectuurCases is om afzonderlijke Rotterdamse gebouwen of fenomenen onder de loep te nemen en via openbare gesprekken te verkennen.

Directe aanleiding voor benoeming van Hans van Heijden als gastprogrammeur van de ArchitectuurCases is het onlangs gepresenteerde ‘Agenda Rotterdam’. De zogenoemde generatie 3.0, waar Van der Heijden deel van uitmaakt, maakt zich sterk om de architectuur van Rotterdam te versterken. AIR neemt deze handschoen op. 

Van der Heijden kent de Europese architectuur en is als geen ander in staat het gesprek over de architectuur in Rotterdam aan te jagen en Air is hiervoor het uitgelezen platform, aldus Air-directeur Patrick van der Klooster.

De eerste ArchitectuurCase vindt plaats op woensdag 16 september in De Unie in Rotterdam. Onder de titel ‘Nederland bouwt in baksteen’, zullen de architecten Paul Kahlfeldt (Kahlfeldt Architekten, Berlijn) en Joris Molenaar (architectenbureau Molenaar en Van Winden) met elkaar in gesprek gaan, met als moderator Christian Rapp. 

www.airfoundation.nl

Reageer op dit artikel