nieuws

Oplevering – Spelen met water in nieuw wellness center

Geen categorie

Eind juni opende Job Cohen het nieuwe wellness center Zuiver in het Amsterdamse Bos. Deze ‘urban spa’ van 13.000 m2 kenmerkt zich door rust, ruimte, kwaliteit en luxe. Naast alle denkbare moderne wellnessfaciliteiten beschikt Zuiver over een restaurant en hotelfaciliteiten.

spazuiver1.jpg

Architect Vincent Giling stond voor de opdracht om binnen de huidige vorm (een tennishal) en binnen het kader van en in balans met het naastgelegen Sportcentrum Amstelpark   een wellness centrum te ontwikkelen waarbij totale ontspanning vooropstaat, met water als centraal element. Daarom wilde hij ervoor zorgen dat het genieten al in de kleedkamer begint, door daar het gevoel van ruimte en rust te accentueren. Door de ruime opzet en door water op grote hete stenen te laten druppelen, laat Giling de kalmerende werking van water ervaren.

spazuiver3.jpg    spazuiver2.jpg

Zuiver is een totaalconcept met een eigentijdse, evenwichtige vormgeving met veel symmetrische lijnen. Dit geldt ook voor de routing in het complex. De centrale trap vanuit de kleedruimtes biedt direct een doorkijk naar buiten. Het zwembad verbindt de binnen- en buitenruimte en creëert een grote totaalruimte met in de beslotenheid van de tuin een sauna en spa. 

Het gebruik van materialen en kleuren draagt bij aan een gevoel van ontspanning. Tevens moest Giling de bezoekers een gevoel van geborgenheid geven, “want hij loopt wel naakt”. Daarvoor zijn er in het ontwerp vele zuilen opgenomen. 

spazuiver4.jpg     spazuiver5.jpg

Wellness centers zijn geen onbekende opgave voor Giling. Hij begon in 1984 met zijn bureau voor architectonische vormgeving en werd toen door een producent van sauna’s en zwembaden gevraagd om voor allerlei, meestal kleine saunabedrijven zwembaden, sauna’s en Turkse baden te ontwerpen. Hierdoor deed hij veel basiskennis op. Dat heeft erin geresulteerd dat Giling, toen Amstelpark vijftien jaar geleden nieuwbouwplannen had, de huidige zwembad- en saunafaciliteiten mocht tekenen. 

www.vincentgiling.nl
www.spazuiver.nl  

spazuiver6.jpg

Reageer op dit artikel