nieuws

Oplevering – Herinrichting bibliotheek centrum Tilburg

Geen categorie

M + R interieurarchitecten richtten onlangs de bibliotheek in het centrum van Tilburg volledig opnieuw in. Deze bibliotheek behoort tot de zes grootste bibliotheken in Nederland en is gespecialiseerd op het gebied van management en bedrijfsvoering.

bieb tilburg 1.jpg    bieb tilburg 2.jpg

Hans Maréchal en Marie-Louise Rooijmans bedachten een concept waarin grote decorstukken in felle kleuren centraal staan, waarbij elke kleur een collectie benadrukt. De ‘restyling’ is voor een periode van vijf jaar, in verband met de ontwikkeling van het nieuwe stadsdeel Spoorzone, waarvan de nieuwe bibliotheek deel zal uitmaken. 

bieb tilburg 4.jpg

bieb tilburg 3.jpg

In de bibliotheek bevindt zich een expositieruimte, een theater, informatiepleinen en het leescafé De kleine prins, waarvan de horeca wordt gerund door mensen met een lichte handicap. In de jeugdbibliotheek zijn aan de decorstukken een functie gegeven: een grote O is een meubel waarin je zittend van luisterboeken kan genieten, de leestafel heeft de vorm van een grote E en de T doet dienst als boekenkast. 

bieb tilburg 5.jpg    

De opstelling van de collectie hebben de interieurarchitecten aangepast volgens een ‘Mikado’-opstelling, zodat de collectie beter herkenbaar is: de kopkasten hebben een kleurcode en zijn in een oogopslag zichtbaar met veel frontpresentatie.

www.mplusr.nl

bieb tilburg 6.jpg

Reageer op dit artikel