nieuws

Nieuw paradepaardje voor Rotterdam

Geen categorie

In Rotterdam zijn vorige week de definitieve plannen gepresenteerd voor ‘De Rotterdam’. Dit gebouw, naar een ontwerp van Rem Koolhaas komt aan de oever van de Maas op de Wilhelminapier te staan en wordt met 160.000 vierkante meter het grootste van Nederland.

Nieuw paradepaardje voor Rotterdam

de Rotterdam opening.jpg

Het toekomstige gebouw bestaat uit drie torens van 150 meter hoog. Er komen onder meer een hotel, kantoren en winkels in. De mix van functies maken het gebouw tot een verticale stad waarin 24 uur per dag geleefd wordt: een viersterren hotel, appartementen, kantoren, health club, diverse winkels, cafés en restaurants. Alle onderdelen maken gebruik van duurzame energielevering onder andere via het maaswater en de aardbodem. 

de Rotterdam-1.jpg

De plannen voor het gebouw ligger al tien jaar in de kast, maar zijn tot nu toe nooit levensvatbaar gebleken. Volgens de projectontwikkelaar is de bouw door de gedaalde bouwprijzen nu wel haalbaar.

de Rotterdam appartementen.jpg

Eerder gepubliceerd over ‘De Rotterdam’
Nieuwe stedelijkheid in ‘De Rotterdam’,Verticale stad van Rem Koolhaas.; door Maandag, Ben; gepubliceerd: 01 februari 2001 in de Architect nr. 2

Reageer op dit artikel