nieuws

Leolux werkt samen met Design Academy Eindhoven

Geen categorie

De Design Academy Eindhoven en meubelmerk Leolux werken samen aan een nieuw project om designstudenten meer praktijkgericht te laten ontwerpen. Laatstejaars studenten gaan op projectbasis bij Leolux aan de slag, waarna de beste ontwerpen door de fabrikant op de markt kunnen worden gebracht.

DesignAcademy met Leolux2.jpg

De samenwerking tussen de fabrikant en de ontwerpopleiding maakt het voor een aantal studenten mogelijk om zich te storten op een project dat direct of zijdelings met interieurontwerp te maken heeft. Daarbij worden ze begeleid door docenten van de opleiding en productontwikkelaars van de Nederlandse meubelproducent. Leolux investeert in deze samenwerking om de studenten meer inzicht te bieden in het productieproces. Als een van de weinige meubelmerken in Nederland heeft Leolux het hele productieproces in huis, van ontwikkeling en productie tot marketing en verkoop. Voor de fabrikant zelf is het natuurlijk een kans om te profiteren van de frisse blik die studenten op design hebben. 

tineke beunders-dot.jpg
Dot – Tineke Beunders

Met de samenwerking wil Leolux tevens de aandacht van de studenten vestigen op de Nederlandse maakindustrie. Het succes van Leolux bewijst dat er in die industrie wel degelijk plaats is voor goede en op maat gemaakte producten. Suggesties als zou Nederland te duur zijn geworden wijst de fabrikant dan ook van de hand.

Tineke Benders-Pause.jpg
Pause – Tineke Beunders

Leolux werkte al eerder samen met de Design Academy Eindhoven. Directeur Van Werkum is aan de academie verbonden als jurylid van de René Smeets prijs. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste afstudeerproject van Design Academy Eindhoven. Studente Tineke Beunders, cum laude afgestudeerd in 2008, wist onlangs met drie ontwerpen haar stempel te drukken op de Pode-collectie, een merk van Leolux Living.

www.designacademy.nl  
www.leolux.com

Reageer op dit artikel