nieuws

Layers van Richard Hutten bij Gispen

Geen categorie

Layers staat voor de verschillende lagen waaruit objecten of lichamen zijn opgebouwd. Ook is het een pleidooi voor meer diepte in designwereld. In de showroom van Gispen in Amsterdam is tot en met 6 september voor het eerst in Nederland de tentoonstelling ‘Layers’ van Richard Hutten te zien. Prominent onderdeel hiervan zijn de Styrofoam tafel, de Muybridge Chair, een boekenfauteuil en boekentafel en het bed ‘Prinses op de erwt’.

Richard Hutten Layers-openi.jpg

De Styrofoam tafel is opgebouwd uit lagen blauw styrofoam, een materiaal dat door architecten wordt gebruikt bij het maken van maquettes. De Muybridge Chair is genoemd naar de pionier van de fotografie en uitvinder van de film, Eadward Muybridge en verwijst naar de passie van Richard Hutten, fotografie. Hutten heeft 53 foto’s van zichzelf gemaakt waarin hij opstaat. Deze zijn verschaald, uit MDF gelaserd en in chronologische volgorde in elkaar geplakt. Het bovenbeen van Hutten is de zitting, de torso de rug van de stoel.

Richard Hutten Layers-2.jpg

In de boekenfauteuil en de boekentafel komt de filosofie van ‘Layers’ terug. Een boek is een component, maar als component ook zelf opgebouwd uit verschillende ‘layers’, de bladzijden. In het bed prinses op de erwt, vernoemd naar het gelijknamige sprookje, zijn zeven matrassen, met ieder een andere afmeting en stof, willekeurig gestapeld. 

Richard Hutten_Layers-portre.jpg

Behalve het werk van Richard Hutten zijn in de showroom ook een aantal andere producten te zien, onder andere   de Triennial Chair van Anke Bernotat voor Gispen, de Histograms van Fabrio Novembre voor NgispeN, Melted door Pieke Bergmans en Peter van der Jagt voor Lensvelt. 

Layers is op afspraak tot en met 6 september te bezichtigen bij Gispen Amsterdam. Daarna reist hij door naar de 100% Design Sjanghai bij Design Republic. 

Opening Layers 9 juli_1.jpg
Opening van Layers op 9 juli jl.

Reageer op dit artikel