nieuws

Genomineerden eerste Van der Leeuw-prijs bekend

Geen categorie

De genomineerden van de Rotterdamse Van der Leeuw-prijs zijn de vernieuwde voormalige vertrekhal van de Oranjelijn van koffiebrander Rob Kooij, de woning/bedrijfsruimte van architect Joost Kuhne in de Boomgaardsstraat, en de kiosk en activiteiten die door de Stichting Singeldingen in het Heemraadspark zijn georganiseerd. Tijdens de Dag van der Leeuw op 28 september wordt de winnaar bekend gemaakt.

Van de Leeuwprijs-Vert.jpg    Van der Leeuwprijs-sin.jpg
Vertrekhal Oranjelijn: Santas Koffie         Singeldingen: stichting Singeldingen

De Van der Leeuw-prijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt door de Van der Leeuwkring, die bestaat uit Rotterdamse ondernemers in stedelijke ontwikkeling. Vanuit het private opdrachtgeverschap en hun persoonlijke betrokkenheid willen zij bijdragen aan een vitale Rotterdamse publieke ruimte. De Van der Leeuwkring is een initiatief van AIR, het architectuurcentrum van Rotterdam. 

van de Leeuwprijs-boom.jpg
Woning/bedrijfsruimte Boomgaardsstraat, 
fotograaf Edwin Prins en Architektenburo Kühne&Co 

Reageer op dit artikel