nieuws

Vijf architecten geselecteerd voor nieuwbouw stadskantoor Venlo

Geen categorie

De Architekten Cie., Jo Coenen en Co Architecten, Kraaijvanger.Urbis, Mecanoo architecten en Meyer en Van Schooten Architecten zijn gevraagd om een visie op te stellen voor de wijze waarop het nieuwe stadskantoor van de gemeente Venlo vorm kan krijgen.

Vijf architecten geselecteerd voor nieuwbouw stadskantoor Venlo

De bureaus zijn geselecteerd na een Europese inschrijving, waar 45 architectenbureaus uit binnen- en buitenland aan deelnamen.

De geselecteerde bureaus presenteren in mei hun visie op het stadskantoor, een openbare parkeergarage en zeventig appartementen op de locatie Maaswaard. In juni wordt de uiteindelijke keuze voor de architect gemaakt. Bij het hierop volgende ontwerpproces worden ook de burgers, de gemeenteraad en medewerkers van de gemeente Venlo betrokken.

Naast uitstraling en inrichting vormt het toepassen van een Cradle to Cradle-concept (C2C) een belangrijk uitgangspunt bij het ontwerp van het nieuwe stadskantoor. In samenwerking met het C2C-lab van de TU/e onderzoekt een groep vierdejaarsstudenten de komende maanden hoe een C2C-concept in het stadskantoor budgetneutraal kan worden toegepast.

Reageer op dit artikel