nieuws

Project – Twee nieuwe hotels voor de Amrâthgroep

Geen categorie

Onlangs is in Hazeldonk Oost, onder de rook van Breda, de eerste paal geslagen van Amrâth Hotel Hazeldonk. Deze maand wordt ook het startsein gegeven voor de realisatie van een nieuw Hotel Maarsbergen. Beide projecten zijn ontwikkeld in samenwerking met De Lelie Vastgoed. Voor de ontwerpen is Houdijk architecten uit Vlaardingen verantwoordelijk.

Project – Twee nieuwe hotels voor de Amrâthgroep

De bouw van Hotel Hazeldonk maakt deel uit van de herontwikkeling van de voormalige grensovergang tussen België en Nederland. Jaarlijks passeren hier ongeveer twintig miljoen voertuigen. Bovendien ontwikkelt zich op deze locatie een logistiek centrum van internationale betekenis. Amrâth speelt hier op in door zich te richten op zowel de toeristische weggebruiker als op de zakelijke markt. Het 3-sterren hotel krijgt 92 kamers verdeeld over vijf bouwlagen. De entreegevel is uitgevoerd als een glazen vliesgevel, de overige gevels worden opgetrokken uit metselwerk met aluminium kozijnen. Op de begane grond bevindt zich naast de receptie een bar en een lounge. Voor overige faciliteiten, zoals vergaderruimtes, kan de bezoeker terecht bij de naastgelegen panden. De voormalige grenswisselkantoren en het oude Smits Roadhouse zijn na aankoop door Amrâth, verbouwd en geschikt gemaakt voor horeca.

 

Hotel Maarsbergen vervangt het oude motel gelegen aan de A12 bij Maarn. Het project omvat twee gebouwen, een restaurant en een 4-sterren hotel met een zalencentrum en 93 kamers verdeeld over drie bouwlagen. Het hotel wordt eerst gerealiseerd; de bouw van het restaurant volgt direct daarna. Dit sluit aan op ‘’t Voorhuys’, vroeger een halteplaats voor postkoetsen. Het rijksmonument met rietgedekte kap blijft behouden. Het oude gebouwtje is vrij klein, waardoor het risico bestond dat het zou worden overschaduwd door de veel grotere nieuwbouw. Om dit te ondervangen zijn de ontwerpen van restaurant en hotel afgestemd op het monument. Zo is de kapvorm van het nieuwe restaurant identiek aan die van het voorhuis, alleen nu afgewerkt met keramische dakpannen. Ook bij het hotel is gekozen voor een zadeldak. In de gevels wordt gebruik gemaakt van metselwerk en houten kozijnen. De toepassing van veel glas zorgt voor een open en transparant complex. 

 

Aannemer Pellikaan bouw uit Tilburg is verantwoordelijk voor de bouw van beide hotels. Als alles volgens plan verloopt kunnen zij begin 2010 hun eerste gasten verwelkomen.

 

www.houdijkarchitecten.nl

Reageer op dit artikel