nieuws

Project – Reizende galerie over de Thames in Londen

Geen categorie

De Braziliaanse architect Paula Sertonio heeft een conceptontwerp gemaakt voor een over de rivier de Thames in Londen reizende galerie.

reizende galerie-opening.jpg

Het project is ontwikkeld voor een prijsvraag georganiseerd door Arquitectum dat bestaat uit een team van Braziliaanse architecten. De opgave was een mobiele galerie te ontwerpen die kan reizen langs de rivier en op verschillende locaties bezoekers op kan pikken.

reizende galerie-2.jpg    reizende galerie-3.jpg

Twee afwijkende elementen zijn samengevoegd om de dynamiek van de stad uit te beelden en de onvoorspelbaarheid van menselijke deelname. Het eerste element is gemaakt uit drie ellipsen. De interactie tussen de gebruikers en de zichtbaarheid daarvan is mogelijk gemaakt door de doorzichtige structuur van het gebouw. 

reizende galerie-4.jpg

De vloeiende ruimte biedt plaats aan individuele elementen, creëert verschillende omgevingen en integreert de opgedeelde ruimte van de galerie, onder andere door gebruik te maken van projecties, multimediapresentaties en virtuele experimenten.

reizende galerie-doorsn-2.jpg    

Het tweede element begrenst de galerie en laat een maximaal gebruik van de interne ruimtes toe. De doorzichtigheid van het glas kan worden gecontroleerd en worden aangepast aan interne activiteiten. De gevel kan aan de buitenkant worden gebruikt voor advertenties of als projectiescherm voor digitale projecten om zo de aandacht naar de Thames te trekken. 

Reizende galerie-doorsnede.jpg   Reizende galerie Londen-1.jpg

paulasertorio.viewbook.com
www.arquitectum.com

Reageer op dit artikel