nieuws

Project – OMA wint prijsvraag

Geen categorie

OMA (Office for Metropolitan Architecture) heeft de prijsvraag voor een nieuw theater in Taipei, Taiwan, gewonnen.

TAA11B~1.jpg    

Het ontwerp, geleid door Rem Koolhaas en Ole Scheeren, is geselecteerd door een internationale jury uit 135 inzendingen uit 24 landen. OMA gaat samenwerken met de lokale architect Artech Inc. om het 40.000 vierkante meter grootte complex te realiseren. 

TAIPEI~4.jpg    TAIPEI~3.jpg

Het gebouw bestaat uit drie auditoria, die gepositioneerd zijn rond een glazen kubus waarin zich de backstage ruimtes van elk theater bevinden. De drie theaters kunnen met elkaar worden gecombineerd of apart worden gebruikt. De kubus is op een sokkel geplaatst, zodat de bestaande lokale markt kan blijven bestaan. 

www.oma.nl

TAIPEI~2.jpg     TAIPEI~1.jpg

Reageer op dit artikel