nieuws

Project – Kloppend hart in Sas van Gent door atelier PRO architecten

Geen categorie

Atelier PRO architecten heeft met een visiepresentatie in een Europese aanbesteding de opdracht gewonnen voor het ontwerpen van een nieuw sociaal maatschappelijk hart in Sas van Gent. De locatie heeft een grillige vorm. Een groot deel van de kavel wordt in beslag genomen door groen, een speelruimte, parkeren en een waterberging. Volgens de architecten vraagt de plek om een alzijdig plastisch object.

Het complex huist de volgende functies: twee basisscholen, een kinderdagverblijf, een peuterspeelzaal, een sportaccommodatie, een GGD-post, een bibliotheek, diverse wijkvoorzieningen en een woon-zorgcomplex van ongeveer 24 appartementen. Maar het programma van eisen ligt nog niet helemaal vast. Atelier PRO architecten zal dan ook door intensief contact met verschillende betrokkenen tot een definitief programma komen. Voor het bureau is synergie een belangrijk thema, zodat de gebruikers en de bezoekers samen van het complex een kloppend hart zullen maken. 

 

www.atelierpro.nl

Reageer op dit artikel