nieuws

Project – Eerste prijs voor COOP HIMMEL(B)LAU

Geen categorie

COOP HIMMELB(L)AU heeft de eerste prijs gewonnen voor het nieuwe hoofdkantoor van de ‘China Insurance Group’ in Shenzhen, China. Andere deelnemers waren Morphosis, Steven Holl Architects, Hans Hollein, MVRDV en FCJZ Atelier.

Project – Eerste prijs voor COOP HIMMEL(B)LAU

Het nieuwe hoofdkantoor zal een onderdeel vormen van een zakendistrict in het hart van ‘Central Ditrict’ van Shenzen, bestaande uit een aantal individuele torens die het silhouet van een landmark moeten gaan vormen. De toren is ongeveer 200 meter hoog met 49 verdiepingen en een voetafdruk van 40 bij 40 meter. 

 

De private en publieke functies zijn duidelijk gescheiden. Alle publiek toegankelijke functies zijn georganiseerd in de plint, terwijl de kantoren in de toren gelegen zijn. Semipublieke functies, zoals vergaderruimtes, een congrescentrum en tuinen, zijn geconcentreerd in het midden van het gebouw.

 

Niet alleen de vorm springt in het oog, maar ook de gevel trekt aandacht. Het ontwerp is gebaseerd op het generen van energie. De tweede huid van de gevel is aangepast aan de klimatologische condities van de binnengelegen functies. Deze huid bestaat onder andere uit pvcellen om elektriciteit te generen, maar ook uit cellen die de winddruk verminderen, schaduw geven en multi media displays vormen. 

 

www.coop-himmelblau.at 

Reageer op dit artikel