nieuws

Personalia – Nieuwe stadsconservatoren voor Boijmans

Geen categorie

Het Rotterdamse museum Boijmans Van Beuningen heeft twee nieuwe stadsconservatoren aangesteld: Saskia van Kampen en Louise Schouwenberg. De komende drie jaar beheren en presenteren zij het werk van Rotterdamse kunstenaars en vormgevers uit de museumcollectie. Daarnaast verkennen ze het Rotterdamse culturele veld en initiëren ze tentoonstellingen en projecten. De benoeming is voor drie jaar en wordt betaald door de gemeente Rotterdam.

Personalia – Nieuwe stadsconservatoren voor Boijmans

Louise Schouwenberg (1954) werkt als publiciste op het gebied van de beeldende kunst en design en is als docent verbonden aan de masteropleiding van Design Academy Eindhoven. Voor het Textielmuseum Tilburg, Centre Ceramique Maastricht en Fonds BKVB Amsterdam stelde ze eerder tentoonstellingen samen.

 

Saskia van Kampen (1976) schrijft korte teksten en recensies voor het internationale kunsttijdschrift Flash Art, is redacteur bij Tubelight en organiseert samen met enkele jonge kunsthistorici, filosofen en kunstenaars een studium generale in opdracht van W139. In het kader van de master museumconservator werkte zij een jaar als ‘Conservator in Opleiding’ bij het Stedelijk Museum in Amsterdam. Dit deed zij aansluitend op haar studie kunstgeschiedenis aan de Vrije Universiteit.

  

www.boijmans.nl

Reageer op dit artikel