nieuws

Oplevering – Zwevend museum

Geen categorie

Onlangs is in Stuttgart het Porsche Museum, ontworpen door Delugan Meissl Architects, geopend. Het bureau had de in 2005 uitgeschreven prijsvraag gewonnen. Het gebouw bestaat uit twee delen: een onderbouw biedt ruimte aan een foyer, een winkel, administratie, een atelier en een archief. In de bovenbouw bevindt zich het museum met plaats voor tachtig auto’s.

Het bovenste deel lijkt te zweven, maar het rust op een aantal kolommen met een stalen draagconstructie. Beide delen zijn met elkaar verbonden door een aantal roltrappen. 

De architectuur van het gebouw is alles behalve statisch. Volgens de architecten is het een ode aan snelheid. Dit uit zich onder andere doordat het zich op verschillende manieren naar zijn omgeving opent. 

 

www.deluganmeissl.at

www.porsche.com/germany/aboutporsche/porschemuseum/

Reageer op dit artikel