nieuws

Oplevering – Transparant gemaal

Geen categorie

Het bureau Oomen Architecten heeft het Gemaal Lansingerland in Bleiswijk-Zuid opgeleverd. Centraal in het ontwerp staat de beweging van het water, waarbij gekozen is om de techniek te laten zien. Zo kun je dwars door het gebouw heen kijken.

Oplevering – Transparant gemaal

OOMEN_008-Gemaal       OOMEN_010-Gemaal

De vorm van het gemaal is gebaseerd op het compact inpakken van de krooshekreinigerinstallatie, de pompruimte met de vereiste takelruimte en enkele ruimtelijk ondergeschikte bijruimten als trafo, berging, toilet en schakelkastruimte. 

 

Aan de waterzijde vloeit het dak uit de gevel. Het bestaat uit een titankleurig gefelst aluminium plaat. De langsgevels worden gedomineerd door de horizontale lamelwerking van de zwart stalen persroosters. Ongeveer de helft van de overkapping is vorstvrij aangelegd met een glazen doos. Hierin bevinden zich half verzonken drie pompen. De andere helft is bestemd voor de krooshekreinigerinstallatie. Een lichtstraat deelt het geheel in tweeën en zorgt voor voldoende daglichttoetreding en zicht op de watergang. 

 

http://www.oomenarchitecten.nl/

Reageer op dit artikel