nieuws

Oplevering – Muziektheater in Graz door UNStudio

Geen categorie

Onlangs heeft UNStudio een Muziektheater in Graz (Oostenrijk) opgeleverd. Het gebouw vormt naadloos een eenheid met de bestaande bebouwing en het aangrenzende parklandschap.

Oplevering – Muziektheater in Graz door UNStudio

Van de nieuwbouw wordt door grofweg twee groepen gebruikt gemaakt: studenten en bezoekers. Aan de ene kant is het een plek waar verschillende soorten muziek zijn te bewerken, te onderzoeken of te ontwikkelen. Aan de andere kant vinden in het gebouw openbare uitvoeringen plaats die een groot publiek trekken. 

 

Het gebouw presenteert zich terughoudend naar buiten toe. Op de glazen gevel bevindt zich een motief dat is gebaseerd op gestileerde onderdelen van muziekinstrumenten.   Daaroverheen ligt een zonwerende laag van geweven staal. Geïntegreerde LED-verlichting maakt verschillende lichtscenario’s mogelijk waardoor het gebouw ’s nachts een glamoureuze uitstraling heeft. 

 

Een brede trap met een twist is de eyecatcher van het gebouw. Enkele jaren geleden zou het onmogelijk zijn geweest de spiraal te bouwen. Door de ervaringen in het Mercedes museum in Stuttgart en recente ontwikkelingen in de betontechnologie wist UNStudio het toch voor elkaar te krijgen. 

 

Meer weten? In het komende maartnummer zal een uitgebreide projectbeschrijving van het gebouw staan. 

 

www.unstudio.com

Reageer op dit artikel