nieuws

Oplevering – Gebouwen als schaakfiguren

Geen categorie

Onlangs heeft het architectenbureau COOPHIMMELB(L)AU de Central Los Angeles Public High School voor Visual and Performing Arts van de Los Angeles Unified School District opgeleverd.

coop himmelblauw-opening.jpg

Het is gelegen aan de Grand Avenue in downtown Los Angeles, waardoor het deel uitmaakt van de verschillende culturele faciliteiten langs de straat: Disney Concert Hall, Music Center, Colburn School of Music, Museum of Contemporary Art en de Cathedral of our Lady of the Angels. De school geeft accommodatie aan ongeveer 1800 studenten ondergebracht in vier academies, één voor elke kunstdiscipline. De campus bestaat uit zeven gebouwen: een theater, vier gebouwen met klaslokalen, een bibliotheek en een cafetaria. 

coop himmelblauw-2.jpg    coop himmelblauw-3.jpg

Het ontwerpconcept is om architectonische tekens te gebruiken als symbolen voor de betrokkenheid van de inwoners van Los Angeles tot kunst. Als drie schaakfiguren staan de gebouwen op de locatie. Op deze manier herdefiniëren ze de orthogonale structuur van het masterplan. Opvallend aan het ontwerp is een torenfiguur met een spiraal in de vorm van het nummer negen dat boven op het theater staat. Het is een van ver goed zichtbaar teken dat refereert aan de kunst in de stad. Het is tevens een punt waarmee studenten zich kunnen identificeren. 

coop himmelblauw-4.jpg    coop himmelblauw-5.jpg

Foto’s Tom Bonner

Reageer op dit artikel