nieuws

Oplevering – De kunst van het combineren

Geen categorie

Door wanden weg te breken, een open trap naar het dakterras te maken en functies te combineren in een leefmeubel, oogt een dichtgeslibde woning in de Jordaan nu als een open loft. Door het gebruiken van een soort hout zijn alle verdiepingen met elkaar verbonden.

Gecharmeerd van het werk van i29, vroeg de opdrachtgever de architecten een plan te maken voor zijn huis in de Jordaan. Het pand met op de begane grond een winkel en daarboven twee bouwlagen, was vervallen en moest volledig opnieuw worden ingedeeld. De opdracht was in eerste instantie weinig expliciet. Naast standaardwensen als een kinder-, werk-, slaap- en woonkamer, vroeg de opdrachtgever om een logeerverblijf dat door de gasten onafhankelijk van de familie te gebruiken is. 

Met dit relatief beperkte wensenpakket gingen Jaspar Jansen en Jeroen Dellensen aan de slag. Typerend voor de werkwijze van i29 is dat er is gezocht naar mogelijkheden om functies samen te voegen in grote ‘leefmeubels’. Het integreren van verschillende functies schept ruimte en helderheid in een interieur. Veel daglicht en lange zichtlijnen waren de leidraad voor het ruimtelijke concept en de positionering van het programma over de twee verdiepingen. 

Voor optimale lichtinval en ruimte is de tweede verdieping volledig opengebroken. In het centraal geplaatste blankhouten ‘leefmeubel’, dat tevens als afscheiding fungeert tussen de trap en woonkamer, zijn verschillende functies geclusterd. Een boekenkast, audio en tv-meubel en openhaard zijn geïntegreerd tot een ‘centerpiece’ in de ruimte. 
De slaap-, logeer-, kinder-, bad- en werkkamer bevinden zich op de eerste verdieping. Door middel van een schuifdeurensysteem van hetzelfde blanke hout, is de aan de voorzijde gelegen logeerkamer af te sluiten van de overige ruimtes. De badkamer bevindt zich in de gang tussen de achtergelegen ouderslaapkamer en de ruimtes aan de voorzijde van de woning. i29 vatte ook de badkamer op als een meubel. Toilet, bad, wasbak en opbergruimte zijn geïntegreerd in een wandmeubel, dat is uitgevoerd in witte epoxy.  

www.i29.nl 

Reageer op dit artikel