nieuws

Oplevering – Boomhut als lichtboei

Geen categorie

Pacific Environment Architects heeft in het Nieuw Zeelandse Warkworth een restaurant in een grote Redwood boom opgeleverd. Het project is onderdeel van een marketingpromotie voor Yellow Pages (de Gouden Gids).

Oplevering – Boomhut als lichtboei

treehouse2

 

Het ontwerp is geïnspireerd op een opgehangen cocon in een sprookjesachtige omgeving en kijkt uit over een weide en een meanderende beek aan de rand van een bos. De cocon is tien meter breed en meer dan twaalf meter hoog met een split-level vloer die zich tien meter boven de grond bevindt. Het is een duurzame constructie van houten spanten en gekromde gelamineerde grenen delen en takken. Ook zijn takken van een populier gebruikt. Open ruimtes tussen de spanten vormen de raamopeningen. Hierdoor ontstaat er een gevarieerde permeabiliteit voor zicht en daglichttoetreding. De boomhut is weerbestendig gemaakt met een huid van acryl.

Het restaurant is te bereiken via een zestig meter lang voetpad. Strategisch geplaatste verlichting maakt dat de hut ’s nachts als een lichtboei de omgeving verlicht. 

www.yellowtreehouse.co.nz

Reageer op dit artikel