nieuws

Oplevering – Binnen lijkt buiten

Geen categorie

Een van de laatste wapenfeiten van de Belgische architect en ontwerper Vincent Van Duysen is de nieuwe showroom van het designmerk Dedon in Antwerpen. De Duitse buitenmeubelenfabrikant is bekend van haar patent op een duurzame kunststofvezel, die na productie in Duitsland door traditionele bamboevlechters met de hand wordt gevlochten op de Filippijnen tot extravagant vormgegeven meubelen.

Oplevering – Binnen lijkt buiten

De showroom van 500 m2 bevindt zich in de Leopoldstraat 57, middenin het theaterdistrict van Antwerpen. Tijdens een uitgebreide verbouwing zijn bestaande elementen van de ‘Leopold Urban Lofts’ van Van Duysen harmonieus in de nieuwe architectuur van de showroom geïntegreerd. De nonchalant aangebrachte gietvloer roept associaties op met een terras en door de prints met oerwoudtaferelen ontstaat het gevoel buiten te zijn. Dat wordt versterkt door een enorme lichtkoepel, die de ruimte laat baden in daglicht. Het is dan niet moeilijk de buitenmeubelen in de eigen tuin voor te stellen. 

Bezoekers en belangstellenden zijn welkom van maandag tot zaterdag van 10 tot 18 uur. 

www.dedon.nl 

Reageer op dit artikel