nieuws

Interieur – Luxehotel bespaart met nieuwe halogeenlampen

Geen categorie

Een goed voorbeeld wat betreft duurzame verlichting geeft het Radisson SAS-hotel in Frankfurt am Main (D). Het hotel verving 5.000 lampen door een aantal innovatieve halogeenalternatieven van Osram en bespaart daarmee meer dan 30.000,- euro aan stroomkosten per jaar.

Interieur – Luxehotel bespaart met nieuwe halogeenlampen

Osram leverde hiervoor onder andere de krachtige laagvolt-halogeenlamp Decostar 51, die dankzij de constante helderheid en goede kleurweergave in ongeveer de helft van alle lichtpunten in het hotel is gebruikt. In de plafondinbouwarmaturen in de negen conferentie- en vergaderruimten zorgen de lampen voor prettige werkomstandigheden. Basis voor deze lamp is de door Osram ontwikkelde Infra Red Coating-technologie, die de afgegeven warmte teruggeeft aan de spiraal. Op die manier is bij de verhitting van de spiraal minder energie nodig.

In de hotellobby verspreiden hoogvolt-halogeenlampen, zoals de Halogen Energy Saver Classic A of B, uitnodigend licht. Deze lampen zien eruit als klassieke gloeilampen, maar overtreffen deze op het gebied van levensduur en energie-efficiënte. De vulstof Xenon verhindert dat de spiraal teveel warmte verliest en vermindert op die manier het energieverbruik tot 30%. Aangezien deze lampen eenvoudig in te schroeven zijn, konden ze in het hotel breed ingezet worden: van en-suite badkamers tot in de restaurants. 

Het lage energieverbruik bespaart niet alleen geld, maar beschermt indirect ook het milieu, door de CO2-uitstoot jaarlijks met circa 88 ton te verminderen. Om deze hoeveelheid te binden zouden 1.800 bomen nodig zijn.

www.osram-benelux.com

Reageer op dit artikel