nieuws

Interieur – Arco ontwerpt met duurzaam hout

Geen categorie

Naast de vormgeving van een meubel zijn duurzaamheid, gebruiksvriendelijkheid en verantwoorde materiaalkeuze in de visie van het Nederlandse meubelmerk Arco steeds belangrijker.

In dit kader presenteerde Arco tijdens de IMM in Keulen het resultaat van hun zoektocht naar een duurzamere toepassing van massief hout: Duramas. Dit is een laag massief hout dat aan de boven- en onderzijde op een dragend materiaal wordt verlijmd, waardoor een uitermate stabiel tafelblad met een massieve sandwichconstructie ontstaat. Zo kan er op spaarzame wijze worden omgegaan met het gebruik van duurzaam ontwikkeld massief hout.

Bij toepassing van Duramas blijven alle aspecten en natuurlijke voordelen van massief hout bewaard: de uitstraling en het zelf kunnen behandelen en onderhouden van het (geoliede) tafelblad bijvoorbeeld. Anderzijds hoeft er beduidend minder hout te worden gebruikt en biedt het de mogelijkheid tot gewichtsbesparing.

In haar showroom in DesignPost Köln toonde Arco twee nieuwe tafels die opgebouwd zijn volgens het Duramas-principe: Extenso en Onesto. Daarnaast voert het merk een aantal massieve uitschuifbare tafels vanaf nu uit met een uitschuifblad van Duramas, daar waar de constructie dit toelaat. Op deze wijze blijft de tafel – ook in uitgeschoven toestand – helemaal in massief hout, terwijl het inlegblad tegelijkertijd goed hanteerbaar blijft. 

De Extenso, een ontwerp van Willem van Ast, is een vaste en te vergroten tafel die imponeert door zijn lengte: 240 cm. Als beide uitschuifbladen worden gebruikt, kan dit 344 cm worden. Extenso is leverbaar in fineer of in Duramas. Van de twee uitschuifbladen, die zijn opgeborgen in de tafel, kan er of één of allebei gebruikt worden. 

De Arco Design Studio tekende voor de Onesto, een eenvoudige, maar stoere wangentafel. Onesto is verkrijgbaar in eiken- of Amerikaans notenfineer, Duramas eiken- of Amerikaans notenfineer of hard plastic in diverse kleuren. 

www.arcomeubel.nl

Reageer op dit artikel