nieuws

Hans Kuiper wordt hoofd Stedenbouw Den Haag

Geen categorie

Met ingang van 1 juni is Hans Kuiper voor de periode van een jaar benoemd als hoofd van de nieuwe afdeling Stedenbouw van de gemeente Den Haag. De benoeming van Kuiper ligt in het verlengde van het vertrek van de huidige stadsstedenbouwer. Maarten Schmitt, die elf jaar werkzaam was in deze functie, gaat komende zomer met pensioen.

Hans Kuiper wordt hoofd Stedenbouw Den Haag

De nieuwe afdeling Stedenbouw, waarvan Hans Kuiper straks de leider wordt, wordt het enige aanspreekpunt voor alle stedebouwkundige aspecten in de gemeente Den Haag. In zijn functie is hij verantwoordelijk voor de stedebouwkundige kwaliteit van de residentie. Speerpunt is de vernieuwing van de wijken De Binckhorst en Scheveningen. 

Hans Kuiper is mededirecteur van het architectenbureau KOW, dat tien jaar geleden ontstond uit de samenvoeging van de bureaus Hans Kuiper Architectuur en Stedenbouw en Architectuurbureau Oosterheert Wubben. Ook daarvoor had hij zijn sporen al ruimschoots verdiend. Zo werkte hij, na zijn studie aan de TU Delft cum-laude te hebben afgerond, onder meer op de afdeling Stedenbouw van de gemeente Rotterdam. 

Door zijn nieuwe taak zal Hans Kuiper zich tijdelijk terugtrekken als bestuurder van zijn architectenbureau. Natuurlijk blijft hij de ontwikkeling van het bureau wel op de voet 

Reageer op dit artikel