nieuws

Een geschenk voor toekomstige generaties

Geen categorie

Enigszins aangedaan nam Anouk Vogel de prijs voor haar ontwerp ‘Vondel Versen’ in ontvangst. Afgelopen vrijdag werd de winnaar van VORM (Vondelpark Ontwerpopgave Repetitief Meubilair) bekend gemaakt. De jury bestond uit: Fons Asselbergs (voorzitter), Liesbeth van der Pol, Jo Coenen, Jord den Hollander en Michael van Gessel. Volgens de jury paste Vogel’s ontwerp het beste bij de ziel van het park, bij alle functies, bij verleden, heden en de toekomst. Ze vinden dat de romantische uitstraling van het meubilair past bij het romantische karakter van het Vondelpark.

Vogel zei dat het een bijzondere dag voor haar is. Ze vindt het geweldig dat ze een bijdrage kan leveren aan het monumentale park en ze hoopt dat deze bijdrage een geschenk zal zijn voor volgende generaties. 

 

Het uitgewerkte schetsontwerp wordt uiteindelijk gerealiseerd, maar voordat dat mogelijk is, zijn er nog enkele aanpassingen nodig. Zo mist de bank nog een schraag voor stabiliteit en de kiosk een hemelwaterafvoer. Daarnaast dient het toegepaste materiaal, gietijzer, beter op het ontwerp te worden afgestemd. 

 

De prijsuitreiking vond plaats bij ARCAM. Nog tot en met 28 februari is de tentoonstelling van de vijf uitgekozen schetsontwerpen die uitgewerkt zijn tot een voorlopig ontwerp. De inzendingen worden getoond in de context van de cultuurhistorie van het park. 

 

www.anoukvogel.nl

www.arcam.nl

Reageer op dit artikel