nieuws

Bijlmer Parktheater opgeleverd

Geen categorie

Vandaag vindt de bouwkundige oplevering plaats van het Bijlmer Parktheater. In het theater, ontworpen door Architectenbureau Paul de Ruiter, nemen Circus Elleboog Zuidoost, Krater Theater, de Jeugdtheaterschool en de Theaterwerkplaats hun intrek, evenals de 5 o’clock class van de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten.

Met dit nieuwe cultuurcentrum heeft Amsterdam Zuidoost zijn eerste theaterzaal. Met de ligging op de grens tussen het nieuwe Anton de Komplein en het Bijlmerpark moet het theater een impuls geven aan de sociaal-economische ontwikkelingen rond het plein. Het vormt tevens het beginpunt van een nieuwe culturele as, van het Bijlmerpark tot de ArenAPoort. 
De basisvorm van het gebouw is een ellips, waarbij de verdiepingen licht verspringen ten opzichte van de begane grond. De gevel bestaat uit een combinatie van houten lamellen en stalen golfplaten. De glazen omloop rondom de grote zaal zorgt voor een ruime lichtinval.

De lay-out van de zaal is flexibel, zodat in de verschillende behoeften van de gebruikers is te voorzien. In de grote zaal (277 stoelen) kan worden geschoven met coulissen en de in- en uitschuifbare tribunes kunnen in circus- of theateropstelling worden geplaatst. Het theater beschikt daarnaast over een ruime foyer, studio’s, vergaderruimtes en kantoren. 

www.bijlmerparktheater.nl

Reageer op dit artikel