nieuws

Architekten Cie wint eerste prijs stedebouwkundig museum Tianjin

Geen categorie

Branimir Medic en Pero Puljiz, partners in architectenbureau de Architekten Cie, hebben de internationale prijsvraag gewonnen voor het ontwerp van het stedebouwkundig museum in stadsdeel Qixing in Tianjin (China).

Architekten Cie wint eerste prijs stedebouwkundig museum Tianjin

Het gebouw bestaat uit drie programma’s: het museum plus bijbehorende kantoren, de Nieuw Jaar galerie voor de schilderkunst met bijbehorende studio’s en een congrescentrum. Het vloeroppervlak bedraagt 29.000 m2 (inclusief parkeren).

Om tot een ontwerp te komen heeft het bureau verschillende stedebouwkundige patronen uit het oude Tanjin over elkaar gelegd. Zo is een gebouwvorm ontstaan met verschillende gradaties in poreusheid. Voor wat betreft bouwmethodes en materialen is de Chinese traditie gemengd met de moderne mogelijkheden.

www.cie.nl 

Reageer op dit artikel