nieuws

Tweede editie Object Rotterdam

Geen categorie

Voor de nieuwste ontwikkelingen van unieke of in kleine oplage geproduceerde objecten van internationale ontwerpers, kunnen design- en kunstliefhebbers binnenkort afreizen naar Object Rotterdam. Van 4 tot 8 februari maakt deze beurs voor autonoom ontwerp het snijvlak tussen kunst en design zichtbaar.

Tweede editie Object Rotterdam

Onder de exposanten bevinden zich Vivid Gallery met werk van de Nederlandse ontwerpers Demakersvan, Joris Laarman, Vincent de Rijk, Wieki Somers en Studio Makkink & Bey. Thomas Eyck toont naast werk van Scholten & Baijings nieuwe ontwerpen van Aldo Bakker. Koninklijke Tichelaar is aanwezig met nieuwe stukken van Hella Jongerius en zal een voorproefje geven van het project dat zij op de komende Salone del Mobile in Milaan gaan presenteren.

Richard Hutten.jpg
Richard Hutten maakte voor de 
galerie I + I het tapijt ‘Playing with tradition’. 

In de zogenoemde ‘Project Spaces’ biedt Object Rotterdam jong talent de kans om zich te presenteren. De Stichting Premsela werd gevraagd het debat ‘Pioneering new markets with Droog’ te organiseren. Drie distributeurs uit Tokio, Dubai en Shanghai praten over hun ervaringen. Hoe kijken ze naar design uit Nederland en Europa, en naar Droog in het bijzonder? Wat vinden ze van de recente opkomst van artdesign en limited editions? Wie zijn hun klanten? Hoe denken ze dat de markt zich de komende jaren zal ontwikkelen? 

IENIEM~1.jpg
Het handgewoven tapijt ‘Mamma Rosa’ 
van Emmanuel Babled zal worden getoond 
door galerie I + I uit Milaan. 

Het debat vindt plaats op 3 februari van 14.30 tot 16 uur in het Maritiem Simulatie Centrum aan de Wilhelminakade 701. De beurs zelf is gesitueerd in LP II, Las Palmas, aan de Wilhelminakade 326. 

www.objectrotterdam.com

Reageer op dit artikel