nieuws

Techniek-Eerste beweegbare composietbrug in Nederland

Geen categorie

Architectenbureau VEGTER en ingenieursbureau Witteveen+Bos hebben de ontwerpaanbesteding van de Provincie Friesland gewonnen voor de vervanging van de hoofdbrug in Oosterwolde. Dit werd onder meer mogelijk gemaakt door de innovatieve combinatie van een composiet brugdek met hydraulische heftechnieken.

Techniek-Eerste beweegbare composietbrug in Nederland

De brug is zowel wat betreft vormgeving als wat betreft advies- en bouwkosten als beste beoordeeld. Uit het juryrapport: “Door het geringe gewicht van de constructie is een eenvoudig maar uiterst functioneel rank ontwerp van de hefbrug ontstaan, passend in het veenkoloniale karakter van de turfroute. Een bescheiden, maar zeker onderscheidend ontwerp.” 

Door de beperkte omvang van de constructie en de toepassing van onderhoudsvriendelijke materialen en installaties wordt aanzienlijk bespaard op bouw- en onderhoudskosten. In juni 2009 wordt gestart met de bouw.

Reageer op dit artikel