nieuws

Project – Wonen in een school

Geen categorie

Wat te doen met de Europaschool? Deze kwestie speelde al een aantal jaren in Wassenaar, maar er is nu duidelijkheid. Op 8 januari geven BAM Woningbouw en Staedion het startsein voor de verbouw van het complex, waarin appartementen zullen worden gesitueerd. Braaksma en Roos architecten tekenden voor het ontwerp.

europaschool-2.jpg
Huidige situatie

De Europaschool op de hoek van de Van Zuylen van Nijeveltstraat en de Johan de Wittstraat heeft al lang geen schoolfunctie meer. Het werd ingezet voor allerlei creatieve doeleinden, zoals schilderlessen, ook was hier jarenlang een speel-o-theek gevestigd. 

3D tekening.jpg
Nieuwe situatie

In het jaren dertig-complex zijn dertien appartementen ingepland, terwijl de stijl en het karakteristieke uiterlijk in ere worden hersteld. De appartementen zijn onderverdeeld over twee verdiepingen en onder de kap. Op de begane grond is ruimte voor vijf seniorenwoningen, op de tweede bouwlaag voor jongerenappartementen. Bovendien is er plek voor twee appartementen op de derde, voormalige zolderverdieping. BAM Woningbouw is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie, woningcorporatie Staedion neemt de verhuur voor haar rekening. 

Europaschool 1930.jpg
De school in 1930.

Reageer op dit artikel