nieuws

Project – Nieuwe entree Moza

Geen categorie

Amber Architectures uit Rotterdam heeft in opdracht van ING Real Estate Italy een plan gemaakt voor het terrein van de voormalige Colombo-fabriek in Monza, een stad in de regio van World Expo 2015. Op deze prominente locatie zet het bureau een multifunctioneel ensemble neer.

 

Belangrijk in het ontwerp zijn de aansluiting met omliggende stedelijke patronen, het toepassen van schone energie, groene daken en een opvallende architectuur. Het rijke gearticuleerde metselwerk in combinatie met groene gevels refereert aan de voormalige industriële bebouwing. 

Met het gebouw krijgt de stad een landmark langs de grote zuidelijke verkeersader richting Milaan. Daarmee wordt de belangrijkste toegang tot Monza van een kleinschalige stadsentree in een grootschalige stedelijke omgeving veranderd. 

www.amber-architectures.com 

Reageer op dit artikel