nieuws

Project – Muziekcentrum in Torún, Polen

Geen categorie

Menis Arquitectos heeft een muziekcentrum ontworpen voor Torún (Polen). Het centrum bestaat uit twee hallen voor respectievelijk 3000 en 1000 bezoekers, die kunnen worden samengevoegd tot een ruimte voor grote voorstellingen. De locatie ligt tussen het oude stadscentrum en de moderne ontwikkelingen.

Torun-2-staand.jpg

De architecten hebben wit beton gebruikt voor de buitenkant en rode baksteen in het interieur. Ze willen op deze manier een link leggen met de traditionele toepassing van baksteen en de technologie en moderniteit van nieuwe stedelijke ontwikkelingen.

Torun-liggend-3.jpg    Torun-liggend-2.jpg

Torun-liggend-4.jpg    Muziekcentru Torun-lig-1.jpg

Het ontwerp was de winnende inzending voor een prijsvraag georganiseerd door de stad Torún: één van de kandidaten om in 2016 de Europese hoofdstad van cultuur te zijn.

Het project wordt eind 2009 opgeleverd. 

Torun-plattegrond.jpg

www.menis.es

Reageer op dit artikel