nieuws

Project – Groen licht voor Fletcher Priest Architects

Geen categorie

In het centrum van de hoofdstad van Kroatië, Zagreb, komt een energiezuinige kantoortoren, ontworpen door Fletcher Priest Architects. Pluto Development heeft hiervoor onlangs de opdracht verstrekt.

Project – Groen licht voor Fletcher Priest Architects

 

De nieuwe toren gaat onderdeel uitmaken van een cluster van gebouwen aan de Vukovarska straat, de hoofdader van het nieuwe zakenkwartier van Zagreb. Het gebouw met haar geheel glazen façade biedt uitzicht over de oude stad, de meanderende rivier Dava en de nabij gelegen bergen. Het Londense archtiectenbureau Fletcher Priest, die voor deze gelegenheid samenwerkt met de locale architect Agro Inzenjering, heeft een gebouw ontworpen dat inspeelt op het klimaat. Vijf windturbines boven op het gebouw en 450 vierkante meter photovoltaische panelen zorgen het hele jaar voor de benodigde energie. Bovendien is de installatie zo vormgegeven dat zij voor de omgeving een aantrekkelijk beeld oplevert. 

Overvloedig zonlicht en oververhitting worden tegengegaan door geïntegreerde schermen in de dubbelglazen gevel en een in het glas aangebracht geglazuurd patroon. 

De dubbelhoge entreehal biedt ruimte aan een restaurant en een café. De glazen gevel kan volledig worden geopend, zodat bij mooi weer eenvoudig van de buitenruimte gebruik kan worden gemaakt. De kantoorruimtes op de bovenliggende verdiepingen zijn flexibel in te richten en voldoen aan alle moderne eisen. 

www.fletcherpriest.com

Reageer op dit artikel