nieuws

Project – Arte College in Almere Poort

Geen categorie

Op 16 januari gaat de eerste paal de grond in van het Arte College in het Europakwartier van Almere Poort. Dit is tevens het startsein voor de bouw van een basisschool en 326 huur- en koopwoningen. Het college is ontworpen door Hans Goverde van Kraaijvanger . Urbis, voor de basisschool en de woningen tekenen INBO, Marge en Scala. Voor Ymere is dit het derde bouwproject dat zij realiseert in Almere Poort, het vierde stadsdeel van Almere.

Project – Arte College in Almere Poort

Het Arte college is een school voor vwo, havo en vmbo leerlingen die zich willen ontwikkelen in kunst en cultuur. Theater gerelateerde vakken en grafimedia vormen dan ook belangrijke onderdelen van het lesprogramma. Naast onderwijsvoorzieningen heeft Hans Goverde in zijn ontwerp ook een ontmoetingscentrum voor buurtbewoners opgenomen. Volgens de planning zal bouwbedrijf Noordersluis het College eind 2010 opleveren.

Ook de leerlingen van de toekomstige basisschool kunnen vanaf het schooljaar 2010 – 2011 terecht in hun nieuwe onderkomen. Het complex herbergt ook een peuterspeelzaal. Bouwbedrijf Moes, verantwoordelijk voor de bouw van de basisschool, hoopt in het voorjaar ook te starten met de bouw van de woningen. Het gaat in totaal om 76 koopwoningen, 117 sociale huurwoningen en 133 vrije sector huurwoningen. De woningen worden gebouwd rondom royale gezamenlijke binnenhoven. 

www.kraaijvanger.urbis.nl
www.artecollege.nl
www.almere-poort.nl
www.ymere.nl

 

Reageer op dit artikel