nieuws

Oplevering – Zwevende golven

Geen categorie

Artechnic heeft onlangs in Karuizawa (J) het Shell House opgeleverd. De woning bestaat uit twee bouwdelen met een karakteriserende golvende schil.

Shell openingsfoto.jpg

Daglicht komt binnen door de enorme glazen gevels en meerdere daklichten. Doordat de woning midden in een bos staat, voelen de bewoners zich niet te kijk gezet, maar kunnen ze juist genieten van de mooie omgeving. 

SHELL-liggend-1.jpg    shell - liggend-2.jpg

De gehele woning staat op een houten platform van één meter veertig hoog, waardoor het lijkt alsof het gebouw zweeft. Dat het bos als uitgangspunt voor het ontwerp is genomen, wordt bevestigd doordat het platform rond een boom is georganiseerd. 

SHELL-1.jpg

Door de vormgeving lijkt het ontwerp echter eerder op een ruimtevaartuig dan op de rotsen uit de omgeving. In de tijd zullen de bomen rond het gebouw groter worden, waardoor het steeds meer tot het landschap zal behoren. 

shell - liggend-3.jpg

Reageer op dit artikel