nieuws

Oplevering – Tussen de parken

Geen categorie

Onlangs heeft Bedaux de Brouwer Architecten (projectarchitect Peter Keijsers) in Leidsche Rijn in opdracht van Mitros Ontwikkeling 150 woningen voor de sociale huur gerealiseerd.

tussen de parken-1.jpg

Het plan ligt tussen twee parken. De Oost-West georiënteerde straten vormen een fysieke verbinding met de parken. 

Binnen de Vinex-wijk heeft het project een eigen gezicht dat wordt versterkt door de sterke samenhang, maar tegelijkertijd zijn de woningen afzonderlijk herkenbaar. Dit wordt veroorzaakt door de koppeling van de entreepuien en slaapkamerramen tot één hoge, statige, diep terugliggende pui. 

tussen de parken-3.jpg    tussen de parken-4.jpg    

In de dwars straatjes zijn aan de gevels op het zuiden bloembakken gemetseld. De overige woningen hebben privé-stoepen met op de woningscheiding stalen beugels. Hierdoor ontstaat er een afstand tussen het huis en de voetgangers op de stoep. 

Door een andere vormgeving van de beneden-bovenwoningen hebben de hoeken van de bouwblokken een afwijkende architectuur. Daarnaast ontstaat er een subtiel accent doordat op de begane grond baksteen met een gegroefde structuur is toegepast. 

tussen de parken-5.jpg

Reageer op dit artikel